logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Börtönbüntetésre ítéltek egy dortmundi fiatal nőt, aki csatlakozott az Iszlám Államhoz

Három év börtönre ítélte terrorizmus vádjával a düsseldorfi tartományi bíróság csütörtökön azt a 25 éves dortmundi nőt, aki még fiatalkorúként csatlakozott az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez.

Mivel az elkövetés idején a vádlott még nem volt nagykorú, a fiatalkorúakra kiszabható büntetést állapítottak meg számára. Az ítélet még nem jogerős. A per a nyilvánosság kizárásával zajlott.

A vádlott — aki német állampolgár — a perben elhangzottak szerint 2013 óta a radikális szalafizmus híve volt. A vádhatóság szerint 2014-ben elhagyta Németországot, hogy Szíriában az Iszlám Államhoz csatlakozhasson.

Míg férje a dzsihadisták oldalán harcolt, a fiatal nő pénzt kapott a szélsőségesektől a háztartás vezetésre és gyermekek nevelésére. Mindemellett az interneten keresztül a szélsőségesek iránt érdeklődő németországi nőknek adott tippeket, hogyan tudnak Szíriába utazni. 2019 elején került a terroristák ellen harcoló kurd alakulatok fogságába, s csak idén március 31-én térhetett vissza Németországba, ahol őrizetbe vették.

Vádbeszédében a német szövetségi főügyész négy év börtön kiszabását kérte a bíróságtól, míg a védelem a vádlott felmentését, esetleg felfüggesztett börtönbüntetés megállapítását.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még