logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Agyonlőttek egy kődobálással gyanúsított palesztint Ciszjordániában

Egy kődobálással gyanúsított palesztint halálos lövés ért, hárman pedig megsebesültek Ciszjordániában – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet csütörtök délután.

Az izraeli hadsereg katonái rálőttek a palesztin gyanúsítottakra, akik az utazókat veszélyeztetve kövekkel és festékes palackokkal dobálták az elhaladó autókat Ciszjordániában, a 465-ös számú úton.

A Rámalláhtól északnyugatra, Beit Arie telepesfalu közelében történt incidensben az egyik palesztin életét vesztette, több másik dobáló pedig megsebesült. A palesztin hatóságok közölték, hogy a megölt neve Dia Arimavi volt.

Az egyik sebesültet súlyos állapotban egy izraeli kórházban ápolják. A palesztin egészségügyi minisztérium jelentése szerint két másik sebesült is kórházi kezelésre szorul.

Korábban az éjjeli razziákon három embert lőttek le az izraeli katonák, és többeket őrizetbe vettek.

Izraelben március óta újabb erőszakhullám indult, melyre főként Ciszjordánia északi részén folytatott terrorellenes offenzívával válaszolt a kormány. A razziák célja, hogy megakadályozzák az újabb palesztin támadásokat, amelyekben az év eleje óta 31 ember vesztette életét Izraelben és Ciszjordániában.

A szinte minden éjjel zajló terrorellenes razziákon több mint 2500 palesztint tartóztattak le, és több mint 150 palesztin halt meg, közülük sokan – de nem mindegyikük – támadások vagy biztonsági erőkkel való összecsapások során.

Ajánljuk még