logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Videón, ahogy ukrán csapatok német tankkal lőnek le egy orosz rakétát

| Szerző: hirado.hu
A felvétel tanúsága szerint az ukrán csapatok német Flakpanzer Gepard típusú önjáró légvédelmi gépágyúval lőttek le egy beérkező orosz cirkálórakétát.

Németország december elején közölte, hogy hét Flakpanzer Gepard harckocsit készül szállítani Ukrajnának, ami kiegészíti az országban már jelenleg is használt harminc, légvédelmi gépágyúval szerelt harcjárművet.

Sajtóhírek szerint az újabb Gepard harckocsik, amelyek jelen pillanatban még a müncheni Krauss-Maffei Wegmann (KMW) fegyvergyártó cég javítóműhelyében vannak, 2023-ban érkezhetnek meg Ukrajnába.

A német kormány célként tűzte ki azt is, hogy a további harckocsikkal együtt még több lőszert is küldjön a Gepardokhoz. Eleddig a lőszerellátás meglehetősen problémásnak bizonyult a Gepardok esetében, ugyanis a jelentős lőszerkészlettel rendelkező Svájc semleges státuszára hivatkozva nem hajlandó szállítani.

Az 1970-es években kifejlesztett önjáró légvédelmi gépágyú egyébként hatékony fegyver lehet a rettegett iráni Shahed–136 típusú drónok ellen.

 

Ajánljuk még