logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A parlament visszautasítja Hollandia és Németország politikai nyomásgyakorlását

Szerda délután fogadta el az Országgyűlés azt a nyilatkozatot, amelyet fideszes képviselők nyújtottak be a politikai nyomásgyakorlás elutasításáról. A dokumentum a kormánypártok szerint válasz arra, hogy nemrég a német Bundestag és a holland parlament is határozatban vonta kétségbe az uniós pénzek miatt tett magyar vállalások komolyságát – hangzott el az M1 Híradójában.

 

A nyilatkozat kiemeli: az Országgyűlés sem szól bele a német vagy a holland emberek életébe, ezért visszautasítja a parlament, hogy Németország és Hollandia zsarolással kényszerítse akaratát a magyar emberekre vagy hogy az Európai Bizottság utasításokat fogadjon el tőlük. Továbbá a kormánypárti előterjesztők hangsúlyozták:

Magyarország 17 vállalást tett és teljesített amit vállalt.

Az Országgyűlés október elejétől folyamatosan elfogadta azokat a törvényeket, amelyek elősegítik a Brüsszelnek tett vállalások teljesítését – Magyarország pedig hozzájuthasson a neki járó uniós forrásokhoz.

Orbán Viktor miniszterelnök november végén azt mondta: Magyarország nem csak az eddigi, hanem Brüsszel azóta felmerült, újabb feltételeit is teljesíteni fogja. „Mi mindent teljesítettünk, amit vállaltunk és amiben megegyeztünk. Azóta persze már van tizennyolcadik igény is, de arról is megegyeztünk, hogy azt is teljesíteni fogjuk” – szögezte le Orbán Viktor.

Kapcsolódó tartalom

Ugyanis miközben a magyar kormány azon dolgozott, hogy teljesítse Brüsszel elvárásait, a bürokraták megfogalmaztak egy újabb, 18. feltételt is. Elemzők szerint ez annak a bizonyítéka, hogy a Magyarország elleni eljárás nem az európai értékekről szól, hanem azt politikai nyomásgyakorlásra használja az Európai Bizottság baloldali többsége.

A magyarok döntő többsége szerint azzal, hogy a kifizetés helyett újabb és újabb feltételeket szab az Európai Bizottság, igazságtalanul jár el Magyarországgal szemben” – ez derül ki a Századvég friss felméréséből.

A kutatás szerint a megkérdezettek döntő többsége hallott arról, hogy Brüsszel feltételekhez köti a hazánknak járó uniós források kifizetését,

és a válaszadók 61 százaléka egyetért azzal, hogy a magyar kormány igyekszik teljesíteni az Európai Bizottság feltételeit ahhoz, hogy megkaphassuk az uniós forrásokat.

Ahogy a válaszadók csaknem kétharmada hallott arról is, hogy Brüsszel újabb feltételekkel állt elő, és a megkérdezettek több mint fele, 57 százalék gondolja úgy, hogy az Európai Bizottság igazságtalanul jár el Magyarországgal szemben az újabb feltételek megfogalmazásával.

Ajánljuk még