logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Balázs: A Nyugat-Balkán nélkül nincs sikeres európai jövő

| Szerző: hirado.hu
A miniszterelnök politikai igazgatója szerint a magyar álláspont, ahogy eddig, úgy most is világos: Magyarország továbbra is elkötelezett támogatója az EU bővítésének.

 

Orbán Balázs Facebook oldalán közzétett bejegyzésében kiemelte, a migránsválság csúcspontja óta nem volt olyan aktív a nyugat-balkáni migrációs útvonal, mint az elmúlt hónapokban.

Csak októberben több mint 22 ezren próbálták meg illegális módon átlépni a magyar határt, ami háromszor magasabb szám az egy évvel ezelőttinél.

Ráadásul egyre gyakoribb az erőszakos, olykor fegyveres konfliktus a feltartóztatott illegális migránsok között. Nem véletlen, hogy a keddi EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozó kiemelt témái között is szerepel a migráció jelentette kihívások kezelése.

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint a Nyugat-Balkán mára stratégiai tényezővé vált, ezért „a térség integrációja az EU következő nagy gazdasági motorját alapozhatná meg, ami hazánk és egész Európa érdekét szolgálja”.

A magyar álláspont most is világos, továbbra is támogatjuk az EU bővítésére tett erőfeszítéseket, ugyanis a Nyugat-Balkán nélkül nincs sikeres európai jövő.

„A térség uniós integrációját ezért fel kell gyorsítani!”

– hangsúlyozta Orbán Balázs.

Ajánljuk még