logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Negyven évvel később került pont a gyilkossági ügy végére, az igazság megdöbbentő

| Szerző: hirado.hu
Az amerikai sajtó hátborzongató történetről számolt be, amelyről nemrég dokumentumfilm-sorozat is készült. Egy férfi negyven évvel az édesanyja meggyilkolása után tudta meg, hogy a tettes a gyerekkori példaképe volt, akivel egy közös képet is őrzött a falán kifüggesztve.

 

1981. szeptember 4-én a 12 éves Tim Slatent és a bátyját, Jeffet a rendőrök ébresztették fel hajnalban a floridai Lakelandben.

Kiderült, hogy az édesanyjukat, Lindát meggyilkolták, amíg ők aludtak. Tim a CBS News hírcsatornának idézte fel az ügy részleteit, amelyből nemrég dokumentumfilm-sorozat is készült – számolt be róla a CBS News hírportálja.

Kapcsolódó tartalom

A gyilkosság után Tim a szemtanúja volt, ahogy anyja holttestét elviszik, a látvány pedig mély nyomot hagyott benne.

A testvérpár nemsokára a nagyszüleihez költözött. A két fiú sokáig csak akkor tudott elaludni, ha a nagyapja a puskájával az ölében üldögélt a szoba ajtaja előtt. Tim lelki gyógyulásában sokat segített a sport – az iskolája amerikaifutball-csapatában játszott.

A fiú elmondása szerint rengeteget jelentett neki, hogy a nehéz időkben az edzője és a csapattársai is támogatták és segítettek neki. A fiú különösen jó kapcsolatot ápolt edzőjével, az akkor 20 éves „Joe mesterrel”. Tim példaképként tekintett a fiatal férfira, közös fotójuk évekig lógott a szobája falán.

Kapcsolódó tartalom

A Linda Slaten-ügyet megoldatlanul zárta le a rendőrség, mivel nem volt semmi nyom, amin elindulhatott volna. Az aktákat végül csak 40 évvel később nyitották meg újra.

Miután a modern technológiának köszönhetően több DNS-vizsgálatot is elvégezhettek, kiderült hogy Lindát egy Joseph Clinton Mills nevű férfi, vagyis az edző erőszakolta és ölte meg.

Kapcsolódó tartalom

Tim Slaten hálás a rendőröknek, hogy édesanyja gyilkossági ügye végül megoldódott, az azonban felkavarja, hogy gyerekkori példaképe a tettes.

A kiemelt kép illusztráció. (Forrás: Police.hu)

Ajánljuk még