logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Felnőtteknek való játékkal invitálta a gyerekeket egy LMBTQ-szervezet, botrány lett belőle

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Egy floridai iskolakörzet felbontotta 45 ezer dolláros szerződését a Jasmyn nevű LMBTQ-szervezettel, miután az homoszexuális társasjátékot játszó kiskorú diákokról posztolt Instagram-oldalán. A szervezet azt állítja, a fotó csak illusztrációnak készült a HIV-megelőzési programhoz.

SaturGayz a Jasmynnál! Gyertek társasjátékozni! Ingyenes HIV-teszt, Jimmy Johns szendvics, buszbérlet és biztonságos hely! – invitálta a fiatalokat a floridai Jacksonville-ben a Jasmyn nevű LMBTQ-szervezet. Az Instagramon fotókon is bemutatták a Dick Match! nevű kártyajátékot, amelyen különböző formájú férfi nemi szerveket kell párosítani. Az egyik képen pedig az is látszott, hogy kiskorúak játszanak a lapokkal.

Kapcsolódó tartalom

A szervezet azt írta honlapján, hogy a programra 13–24 éves fiatalokat várnak szombatonként. Amikor a Florida Standard megkérdezte a Jasmynt, hogy a 18 év alattiaknak szülői kísérettel kell-e érkezniük, illetve kell-e igazolni életkorukat a 18 év felettieknek, a szervezet nem válaszolt, viszont törölte a posztot.

A botrányt azonban már nem tudták megakadályozni, és végül a Duval megyei iskolakörzet felbontotta 45 ezer dolláros szerződését a szervezettel. A partneri kapcsolat keretében eddig a szervezet klubokat tartott fenn és rendezvényeket szervezett az iskolákban, ahonnan most száműzik a „biztonságos tér” szivárványos matricákat.

Az iskolakörzet vezetői hangsúlyozták, hogy sokat gondolkodtak, nehezen hozták meg a döntést, és továbbra is elkötelezettek minden LMBTQ-diákjuk és -alkalmazottjuk iránt. A Jasmyn vezérigazgatója, Cindy Watson azt állította, nem igaz, hogy a gyerekek valóban játszottak a felnőtteknek készült kártyával, szerinte a fotó csak illusztrációnak készült a HIV-megelőzési tájékoztatóhoz.

Egyébként az elveszített 45 ezer dollár a szervezet évi kétmilliós költségvetésének érzékelhető, de nem hatalmas része – jegyezte meg Watson, hozzáfűzve, a diákok viszont nem jutnak hozzá bizonyos mentális egészségügyi szolgáltatásokhoz és más segítségekhez. A szervezet folytatja a munkát a diákokkal, akár az iskolákon keresztül, akár másként – szögezte le.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép a Jasmyn Facebook-oldaláról származik.

Ajánljuk még