logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyűlölethullám a republikánus képviselőnő ellen, aki lebeszélné a nemi átalakító műtétekről a gyerekeket

| Szerző: hirado.hu
Gyermekbántalmazásnak minősítette Twitter-bejegyzésében a kiskorúak nemi átalakító műtétjeit, sőt az arra való felbujtást is egy republikánus képviselőnő, azt üzenve az érintetteknek: így tökéletesek, várjanak, amíg felnőnek. Az LMBTQ-közösség felháborodott, szerintük ezzel megtévesztik a gyerekeket.

 

„Marjorie Taylor Greene megpróbált szólni a transzgyerekekhez. Szánalmasan elbukott” – értékelte címében az Lgbtqnation.com azt, hogy a republikánus képviselőnő tweetjére számtalan durva, gúnyos és becsmérlő reakció érkezett, még olyan is akadt, aki egyenesen Goebbelsnek nevezte.

Green arra figyelmeztette a 18 év alattiakat, hogy ha valaki nemi átalakító műtétre próbálja rábeszélni őket, akkor gyermekbántalmazás áldozataivá válnak. „Távolodj el ezektől az emberektől és keress biztonságos személyeket, akik azt mondják neked, hogy már most tökéletes vagy. Előbb nőjetek fel” – kérte a gyerekeket a politikus.

Az LMBTQ-portál elítéli, hogy „a Greenhez hasonló konzervatívok megpróbálják úgy átkeretezni a transznemű gyerekek vágyát, hogy azt mondják nekik, ők már tökéletesek”. Ezzel – szerintük – megtévesztik a gyermekeket, vagyis hazudnak nekik, hiszen ők az áhított-választott nemüknek megfelelő testben, a műtétek után lennének tökéletesek.

Bírálják továbbá, hogy a „transzellenesek” gyakran hivatkoznak azoknak a történeteire, akik utólag megbánják döntésüket. A probléma bagatellizálására pedig megjegyzik, hogy az Egyesült Államokban kiskorúakon kevesebb melleltávolítást végeznek (a The New York Time cikke alapján 2020-ban 203-at), mint mellplasztikai műtétet (3200 13 és 19 év közötti lány kapott mellimplantátumot 2020-ban, és 4700 mellkisebbítést végeztek).

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még