logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egy szenegáli képviselő megütött egy képviselőnőt, verekedés tört ki

Verekedéshez vezetett csütörtökön a szenegáli parlamentben, hogy egy ellenzéki képviselő megütött egy kormánypárti képviselőnőt. Az esetet, amely jól érzékelteti a parlamenti erők szembenállásának elmérgesedését, az állami tévé is közvetítette.

Massata Samb ellenzéki képviselő a költségvetés tervezetének ismertetésekor ütötte meg Amy Ndiaye Gnibyt, a Benno Bokk Yakaar (BBY) kormányzó szövetség politikusnőjét. A pofont követően az ülésteremben verekedés tört ki.

Samb felszólalásában bírálta Gnibyt, amiért a politikusnő kritizált egy vallási vezetőt, aki ellenzi Macky Sall államfő indulását egy harmadik elnöki mandátumért. Gniby gúnyolódó reakciójára Samb odament hozzá és megütötte, mire a képviselőnő felkapott egy széket és megpróbálta Sambhoz vágni.

Az ülést a parlamenti elnök felfüggesztette.

A feszültség a július 31-ei parlamenti választások hatására alakult ki, amelyeken a kormányzó szövetség elvesztette parlamenti többségét. A Benno Bokk Yakaar (Együtt a Reményben) koalíció fő erejét a Macky Sall szenegáli elnök vezette Szövetség a Köztársaságért párt adja.

A BBY azonban sokat veszített népszerűségéből, ami részben arra vezethető vissza, hogy Sall lebegteti indulását egy harmadik mandátumáért a 2024-es elnökválasztáson, noha az ország törvényei két terminusra korlátozzák az elnökök megbízatását.

Ajánljuk még