logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ötmilliós segélyszállítmányt juttattak el Kárpátaljára karitász szervezetek

Nemzetközi összefogással ötmilliós segélyszállítmányt juttattak el Kárpátaljára karitász szervezetek – tudatta a Katolikus Karitász közleményben szerdán.

Októberben Sárospatakon Szlovákia, Ukrajna és Magyarország karitász szervezetei az ukrajnai háborúval kapcsolatos együttműködésről állapodtak meg, ennek eredményeként szerdán Munkácsra érkezett a Katolikus Karitász és a Szlovák Karitász 3 tonnányi közös segélyszállítmánya, amelyben többek között tartós élelmiszer, higiéniai és gyermekápolási termékek, fűtőberendezés, generátorok, lámpák voltak.

A közlemény szerint az átadás helyszínén Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta,

remélik, hogy a jövőben is tovább tudják segíteni a Kárpátalján élő magyarságot,

valamint az itt élő rászoruló embereket. Miroslav Dzurech, a Szlovák Karitász főtitkára kiemelte, bízik benne, hogy az eddig érkezett segítséget még több követi, és „lelkileg is tudjuk segíteni az itt élő testvéreinket”.

Pavol Vilcek, a Szepesi Egyházmegyei Karitász igazgatója a közlemény szerint azt hangsúlyozta: „a szegényeken keresztül Jézus jön hozzánk, a menekülteken keresztül tudunk Istenhez fordulni”.

Fehér Ferenc, a munkácsi Karitász igazgatója az adományok átvételekor elmondta,

a háború elejétől nagyon sokat segítette őket mind a két szervezet,

a tél közeledtével pedig rendkívül fontos, hogy folytatódjon a támogatás. Az áramkimaradások rendkívül megnehezítik az elmúlt két hétben az életet Ukrajnában és Kárpátalján is – jelezte.

Lucsok Miklós munkácsi megyéspüspök a közlemény szerint köszönetét fejezte ki, hogy „kinyitottátok a szíveteket arra, hogy segítsetek azokon, akik tizedik hónapja vannak háborúban.

Ajánljuk még