Időjárás

A reggeli csúcsforgalom ideje alatt csaphat le az ónos eső, de jön a havazás és a jégpáncél is

Kilenc perc alatt lovasították meg a múzeum kelta kincsét

| Szerző: hirado.hu
1,6 millió euró – 660 millió forint – értékű aranyérme-gyűjteményt loptak el egy múzeumból Németországban. A tolvajok tönkretették az internetkábeleket, majd mindössze kilenc perc alatt kirámolták a vitrineket. A rendőrség nyomozást indított.

Mindössze kilenc perc alatt loptak el több kelta aranyérmét egy manchingi múzeumból az éjszaka leple alatt – tájékoztat a BBC.

A rendőrség úgy véli, hogy a rablók hatástalanították a múzeum riasztórendszerét. Közvetlenül a betörés előtt elvágták a közeli internetkábeleket, ami komoly fennakadásokat okozott. A rablók ezután felfeszítették az ajtót, és kilenc perc alatt 1,6 millió euró értékű érméket vittek el. Az alkalmazottak másnap vették észre a betörést, amikor felfedezték a múzeum padlóján a vitrin összetört üvegét.

A rendőrség vizsgálja, hogy a lopás összefüggésben áll-e az országban történt korábbi rablásokkal.

2017-ben egy berlini múzeumból raboltak el egy 100 kilogrammos aranyérmét. Két évvel később a tolvajok 21 ékszert és más értéktárgyakat vittek el a drezdai Zöld Sírbolt múzeumban elkövetett gyémántrablás során, amelyet a térfigyelő kamerák rögzítettek.

Kapcsolódó tartalom

A most ellopott érméket egy 1999-es régészeti ásatás során találták meg Manching közelében, amelyet a 20. század legnagyobb kelta aranyleletének tartanak.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még