Baleset

Meghalt egy nő, miután frontálisan egy vontatónak ütközött

Cenzúra a Twitteren: Elon Musk nyilvánosságra hozná az erre vonatkozó anyagokat

| Szerző: hirado.hu
Elon Musk techmilliárdos hétfőn olyan fájlok nyilvánosságra hozatalát ígérte, amelyekből kiderül, hogyan és miért nyomott el a Twitter bizonyos fiókokat a szólásszabadság rovására.

A szólásszabadság elnyomásáról szóló Twitter-aktákat hamarosan maga a Twitter teszi közzé. A nyilvánosság megérdemli, hogy megtudja, mi történt valójában…” – fogalmazott bejegyzésében Elon Musk, a Twitter vezérigazgatója.

Elon Musk 2022 tavaszán jelentette be, hogy megvásárolná a Twitter vállalat részvényeinek többségét, továbbá a szólásszabadság főterévé tenné a platformot. Az üzletember ezt követően október végén át is vette a felület irányítását és számos radikális változást eszközölt, többek között feloldotta Donald Trump korábbi amerikai elnök letiltott fiókját és „amnesztiát” hirdetett az oldal korábban felfüggesztett felhasználóira vonatkozóan.

A jobboldali kritikusok már régóta bírálták a platformot a szerintük tisztességtelen és homályos előírások miatt, melynek következtében a Twitter korábban bizonyos fiókokat cenzúrázott, továbbá fel is függesztett

– mutatott rá a Fox News.

Elon Musk a platform átvétele óta számos bírálatot kapott. Többek között Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti képviselője is szorgalmazta Musk „felelősségre vonását” egy EP-ben megtartott meghallgatás keretein belül, mondván, hogy az európai értékeknek a Twitterre is vonatkozniuk kell – számolt be a Fox News csatorna.

Kapcsolódó tartalom

Joe Biden fiának botránya és a Twitter-cenzúra

A Fox News továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy a Twitter még 2020-ban blokkolta a New York Post októberi cikkét, mely Joe Biden fiáról, Hunter Bidenről rántotta le a leplet.

Hunter Biden elhagyott laptopján ugyanis a lap értesülései szerint kompromittáló levelezés nyomait találták, egyebek mellett az ukrajnai üzleti kapcsolataira vonatkozóan. A médium továbbá rátalált egy ukrán–kínai gabonaexport-szándéknyilatkozatra is, amely 2018 júliusából származik.

A dokumentum szerint az ukrán energetikai cég, a Burisma kifejezte szándékát, hogy gabonát exportáljon Ukrajnából Kínába, a Kínai–Ukrajnai Selyemút projekt részeként. A nyilatkozatot Hunter Biden is aláírta, aki akkor a Burisma igazgatótanácsának tagja volt.

Kapcsolódó tartalom

Már a múlt héten felmerült, hogy bizonyos dokumentumok nyilvánosságra kerülhetnek, ugyanis a Newsmax médiavállalat egyik műsorának vezető producere Tweet-bejegyzésében arra bíztatta a platform felhasználóit, hogy

emelje fel a kezét az, aki úgy gondolja, hogy Elon Musknak az átláthatóság érdekében nyilvánosságra kellene hoznia az összes belső megbeszélést a cenzúráról szóló döntésről, amely a New York Post által megírt Hunter Biden laptopjáról szóló cikk esetében történt, még a 2020-as amerikai elnökválasztást megelőzően”.

A techmilliárdos válaszában már akkor jelezte: „Ez szükséges a közösség bizalmának helyreállításához.”

Kiemelt kép: Elon Musk (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

Ajánljuk még