logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Villanypóznába szorult egy kisrepülő utasokkal a fedélzetén

Magasfeszültségű villanyvezetéknek ütközött és a pózna acélszerkezetébe szorult egy kisrepülőgép az Egyesült Államok Maryland államában vasárnap, mintegy 90 ezren maradtak áram nélkül.

A Fox News hírtelevízió helyszíni beszámolója szerint a kisgép helyi idő szerint kora este három emberrel a fedélzetén leszállni készült a Washington fővárostól mintegy 30 kilométerre fekvő Gaithersburg repülőterén, amikor egyelőre tisztázatlan okokból a villanyvezetéknek ütközött.

A három utas sértetlenül megúszta az ütközést, ugyanakkor még órákkal a baleset után is a járműben tartózkodtak mintegy 30 méteres magasságban, a feszültség alatt lévő vezeték közelében.

A helyszínre nagy létszámú mentőegység érkezett, hogy megpróbálja kiszabadítani a szerencsétlenül járt gépen utazókat, és helyreállítani az áramszolgáltatást Maryland állam sűrűn lakott régiójában.

Kiemelt kép: Magasfeszültségű villanyvezetéknek ütközött és a pózna acélszerkezetébe szorult kisrepülőgép a Maryland állambeli Gaithersburgban 2022. november 28-án. A kisgép november 27-én kora este három emberrel a fedélzetén leszállni készült a Washingtontól 30 kilométerre fekvő Gaithersburg repülőterén, amikor egyelőre tisztázatlan okokból a villanyvezetéknek ütközött. A három utas sértetlenül megúszta az ütközést, de mintegy 90 ezren maradtak áram nélkül a baleset következtében. (Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo)

Ajánljuk még