logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb fura családi fotó Észak-Koreából: ezért láthatjuk annyit a 9 éves Kim Dzsuét, Kim Dzsongun lányát rakétákkal

| Szerző: hirado.hu
A nukleáris tömegpusztító fegyverek fejlesztése mellett elkötelezett Kim Dzsongun az új fejlesztésű interkontinentális rakéta, a ICBM Hwasongpho-17 hivatalos tesztjénél mutatkozott a lányával.  

 

Az Észak-Koreai Állami Hírügynökség november 27-én tett közzé fotósorozatot az új ICBM Hwasongpho-17 interkontinentális rakéta teszt-kilövéséről, amelyet az észak-koreai vezető Kim Dzsongun a lányával közösen tekintett meg. Az észak-koreai hírügynökség közleménye szerint a phenjani nemzetközi repülőtérről indított rakétát november 18-án lőtték ki.

A teszt eredményéről a hírügynökség közölte: a rakéta 6,04 kilométeres maximális magasságot érte el és 999,2 kilométeres távolságot tett meg a levegőben. Összesen 4135 másodpercig (nagyjából 68 perc) tartózkodott a magasban, mielőtt a Keleti-tenger nyílt vizein landolt. A rakéta a maximális 22 machos sebességet is elérte.

Dél-Korea, Japán és az Egyesült Államok egyaránt aggodalommal követte Phenjan újabb rakétatesztjét.

A diktátor lányáról, a kilencéves Kim Dzsuéről a New York Post (NYP) közölt korábban cikket, amelyben Észak-Korea-elemzők segítségével próbáltak képet adni róla. Mint írták, feltehetőleg két testvére van és a családdal egy tengerparti luxusvillában élnek Wonsanban, Kangow tartományban. A NYP szerint a családnak országszerte tizenöt további kastélya van, amelyeket földalatti alagutakon vezető vasútrendszeren érnek el, hogy elkerüljék az idegen hírszerzés figyelmét.

Michael Madden, a Stinson Center munkatársa és Észak-Korea szakértője szerint Kim Dzsue állítólag rengeteg figyelmet és odaadást kapott szüleitől. A szakértő szerint az apa-lánya fotók készítése nem véletlen az észak-koreai média részéről. Mint mondta, emberközelibb képet akarnak kialakítani Kim Dzsongunról, akit így családapaként tudtak ábrázolni.

Az egykori amerikai kosárlabdázó, Dennis Rodman 2013-ban járt Észak-Koreában és azt nyilatkozta, hogy Kim Dzsongunnak lánya született és a nevét is elárulta. Amióta a kislányról friss fotók jelentek meg, többen azt találgatják, hogy vajon egyszer az apja nyomdokaiba lép-e. Egyesek szerint nem valószínű, de Kim Dzsongun húga, Kim Jo Dzsong is fontos tisztséget tölt be az Észak-Koreát irányító Koreai Munkapártban.

Fotók: EPA/KCNA

Ajánljuk még