Baleset

Meghalt egy nő, miután frontálisan egy vontatónak ütközött

Tízezer rendőr tüntetett Brüsszelben a hatóságokkal szembeni erőszak ellen

Mintegy tízezer rendőr vonult fel hétfőn a belga főváros, Brüsszel utcáin, hogy felhívja a figyelmet a rendfenntartó hatóságokkal szembeni erőszakra, miután nemrégiben egy fiatal rendőr meghalt és egy társa megsebesült egy késeléses merényletben – jelentette az RTL Info hírportál a kezdeményező szakszervezetek közlései alapján.

A tüntetést az országos rendőrszakszervezetek szervezték, akik konkrét válaszokat várnak a belga kormánytól aggodalmaikra. Az érdekképviseleti szervek és Alexander De Croo belga kormányfő a délutáni órákban egyeztettek, de nyilatkozataik szerint a szakszervezetek csalódottan távoztak a tárgyalásokról.

A szakszervezetek több humán erőforrást, több biztonsági felszerelést és egy kiszámíthatóbb életpályamodell előmozdítását kérték a kormánytól. „Több órán keresztül tárgyaltunk, de nem nagyon sikerült egymást megérteni” –  mondta az RTL Infónak Carlo Medo, a rendvédelmi dolgozók országos szakszervezetének elnöke.

Az érdekképviseleti szervek szerint a rendvédelmi dolgozók azért is dühösek, mert a kormány nem tartotta be korábbi ígéreteit a hatósági személyek ellen elkövetett erőszak súlyosabb szankcionálására és a bérmegállapodásra vonatkozóan. Bejelentették, hogy további tüntetéseket fognak szervezni.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még