Időjárás

A reggeli csúcsforgalom ideje alatt csaphat le az ónos eső, de jön a havazás és a jégpáncél is

Oroszország minden eddiginél több aranyat exportál Kínába

| Szerző: hirado.hu
Június végén az Egyesült Államok betiltotta az Oroszországból származó arany importját, egy hónappal később az Európai Unió is hasonló döntést hozott. Ezek után közel kétszeresére nőtt az Oroszországból származó aranyérc és arany koncentrátum mennyisége a kínai aranyimporton belül.

 

Októberben az orosz vállalatok 2,16 tonna aranyat szállítottak Kínába 124,6 millió dollár értékben, ami 2016 óta a legnagyobb mennyiség. Ennek ellenére Oroszország továbbra is marginális szereplő a kínai aranypiacon, amelyet olyan országok dominálnak, mint Svájc, Kanada vagy Dél-Afrika – közölte a Kínai Népköztársaság Általános Vámigazgatása. Január és október között összesen 5,72 tonna orosz arany érkezett Kínába, ami 1,9-szer több az előző év azonos időszakához képest.

„Az Oroszországból Kínába irányuló aranyszállításokat a feldolgozásra szánt aranyérc és arany koncentrátum tette ki, mivel Oroszország nem exportál aranyrudakat Kínába”

– mondta Szergej Kaszuba, az Oroszországi Aranytermelők Szövetségének elnöke.

Kapcsolódó tartalom

2021-ben a orosz vámhatóság adatai szerint Oroszország összesen 302,17 tonna aranyat exportált különböző országokba.

Június végén az Egyesült Államok betiltotta az Oroszországból származó arany importját. Egy hónappal később az Európai Unió is hasonló döntést hozott.

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még