Aktuális

Kigyulladt a konyha, meghalt egy idős ember Nyíregyházán

Nagy erőkkel keresi a horgosi lövöldözés elkövetőit a szerb rendőrség

| Szerző: hirado.hu
Folyamatos a rendőri jelenlét Horgoson, miután a migránsok gépfegyverrel lövöldöztek néhány napja. Az M1 információi szerint a hatóságok még nem fogtak el minden érintettet, ezért hétfőn újabb nagyszabású razzia lehet. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta: a migráció súlyos belbiztonsági veszélyeket rejt.
A csütörtöki lövöldözés után a hétvégén is razziáztak a rendőrök a vajdasági Horgoson. A településen még az este is előállítottak több migránst.

Egy nap sem telt el, hogy a rendőrök Horgosról és Belgrádból több mint ezer migránst szállítottak el, ám azok máris kezdenek visszaszivárogni. Ismert: a migránsok csütörtökön Horgos központjában gépfegyverekkel lövöldöztek. A konfliktusban legalább hatan megsérültek, de a helyi sajtó úgy tudja: akár kétszer annyi migráns is megsérülhetett.

A történtek után a szerb belügyminiszter azt ígérte, hogy állandó rendőrségi jelenlétet biztosítanak Horgoson.

Egy helyi lakos azt mondta: „most egy kicsit megmozdult a helyzet, de azért remélem, hogy talán jobb lesz. Hiszem azt, hogy rövid idő múlva újra ez lesz, mert ezek vissza fognak újra jönni”.

Nem csak a szerb-magyar határon, hanem a szerb-horvát határon is rengeteg migráns torlódott fel. Vannak, akik már többször, több irányból is megpróbáltak átszökni a határon.

Próbálkoztam már a horvát és a magyar határon is. Jártam Szabadkán, Horgoson, de nem sikerült átjutnom a határon. A magyar rendőrök nem engedtek át, visszaküldtek Szerbiába. Horvátországban tíz kilométert gyalogoltam, de ott is elkaptak” – mondta az egyik migráns.

Felfegyverkezett, géppisztolyos migráns-csoportok randalíroztak Horgos főutcáján – erről a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt az M1-en.

Bakondi György azt mondta: aki ezek után azt gondolja, hogy az érkezők menekültek, az súlyos tévedésben van.

Okmányok nélküli fiatal férfiak sokadik országon átgázolva, felfegyverkezve és a fegyvereket használva erőszakosan próbálnak betörni az Európai Unióba, ez súlyos bűncselekmény. E kapcsán Bakondi György kifejtette: a horgosi eset alátámasztja azt a magyar kormányzati álláspontot, hogy a migráció súlyos belbiztonsági veszélyeket rejt.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még