Aktuális

Kigyulladt a konyha, meghalt egy idős ember Nyíregyházán

„Csak az alkalmat várták, hogy összeütközésbe kerüljenek” – marokkói migránsok törtek-zúztak Brüsszelben

| Szerző: hirado.hu
Durva zavargások törtek ki Brüsszelben azután, hogy a marokkói válogatott 2-0-ra legyőzte a belgákat a katari focivébén. A pusztítást a Belgiumban élő marokkói migránsok vitték véghez, akik többek közt autókat és elektromos rollereket gyújtottak fel, kirakatokat törtek be, sőt a rendőrökre is rátámadtak. A hatóságok már megkezdték a rendbontók letartóztatását.

Győzelmet aratott Belgium felett Marokkó a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcadik játéknapján,

örömünnep helyett azonban pusztításba kezdtek a Brüsszelben élő marokkói migránsok a futballmérkőzést követően.

A marokkói csapat Brüsszelben letelepedett drukkerei gyakorlatilag romba döntötték a fél várost: a bűnözők kirakatokat törtek be, autókat és elektromos rollereket borítottak és gyújtottak fel, petárdákat lőttek ki az egyenruhásokra és botokkal támadtak rájuk.

Marokkói szurkolók összecsapnak a rohamrendőrökkel  Brüsszel utcáin 2022. november 27-én, a 2022-es FIFA labdarúgó-világbajnokság F csoportjának Belgium-Marokkó mérkőzése után. Fotó: EPA/STEPHANIE LECOCQ

A hatóságok lezárták a belvárost. Figyelmeztették a helyieket, hogy kerüljék el a környéket, miután a marokkói bűnözők megszállták azt.

Kapcsolódó tartalom

A körzeti rendőrkapitányság szóvivője a belga hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a rendzavarást több tucat olyan személy kezdte, „akik csak az alkalmat várták, hogy összeütközésbe kerüljenek a rendfenntartó erőkkel, és veszélyeztethessék a közbiztonságot.”

A zavargás miatt összesen több mint száz rohamrendőrt kellett a helyszínre vezényelni, akik könnygázzal és vízágyúkkal oszlatták a randalírozó tömeget. Két rendőr meg is sebesült.

Phillip Close, Brüsszel főpolgármestere Twitter-üzenetében elítélte az incidenst, és

közölte, hogy a rendőrség már elkezdte a rendbontók letartóztatását.

Ajánljuk még