logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tömegzavargás tört ki Brüsszelben a belgák veresége után – gyújtogattak, rongáltak + Videók

| Szerző: hirado.hu
Tömegek mentek utcára, gyújtogatnak, rongálnak a belga fővárosban, miután a belga nemzeti tizenegy kikapott a marokkói válogatottól a katari labdarúgó-vb vasárnapi játéknapján.

Tömegzavargások törtek ki Brüsszelben a belga tizenegy Marokkó elleni veresége után – írja a Le Soir belga napilap internetes kiadása.

A hírportál szerint a rendőröknek barikádokat kellett felállítaniuk, hogy megállítsák a tömeget.

„Mintegy 100 rendőrnek vízágyúkkal felfegyverkezve kellett közbelépnie a szurkolókkal szemben, akik

utcai berendezéseket rongáltak meg és megdobáltak a rendőröket. Legalább egy járművet felgyújtottak. Tűzoltóautókkal biztosították a területet, hogy a tűzoltók beavatkozhassanak” – írják.

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy a belgáknak szurkolók nem tudják megemészteni a vereséget, ám az interneten elterjedt felvételek – amelyeket a Le Soir is megosztott cikkében – tanúsága szerint

a zavargás több szereplője is marokkói zászlót kötött magára.

A zavargás egyik helyszíne a belga lap cikke szerint Molenbeek városrész, Brüsszel egyik olyan negyede, ahol nagy részben közel-keleti bevándorlók, vagy bevándorló hátterű lakosok élnek.

Csak az alkalmat várták, hogy összeütközésbe kerüljenek a rendfenntartó erőkkel

Az MTI a La Libre belga napilap értesüléseire hivatkozva azt írta, hogy egy az incidensről tudósító újságíró megsérült petárdázás következtében. A brüsszeli hatóságok a Twitteren keresztül a városközpont elkerülésére szólítottak fel. Phillip Close, Brüsszel főpolgármestere Twitter-üzenetében elítélte az incidenst, és közölte, hogy a rendőrség elkezdte a rendbontók letartóztatását.

A körzeti rendőrkapitányság szóvivője a belga hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a rendzavarást több tucat olyan személy kezdte, „akik csak az alkalmat várták, hogy összeütközésbe kerüljenek a rendfenntartó erőkkel, és veszélyeztethessék a közbiztonságot”.

A délután folyamán a rendőrség lezárta a zavargások helyszínét a forgalom elől, több villamosjáratot megszakítottak.

2017 novemberében legalább huszonkét rendőr megsebesült a marokkói futballválogatott győzelmét ünneplő szurkolók randalírozása miatt kialakult összecsapásokban Brüsszel központjában.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: rendőrök próbálják megfékezni Brüsszelben, a november 27-i Belgium-Marokkó vb-mérkőzés után kitört tömegzavargást (fotó: EPA/STEPHANIE LECOCQ).

Ajánljuk még