Aktuális

Kigyulladt a konyha, meghalt egy idős ember Nyíregyházán

Külhoni magyarokkal találkozik vasárnap Novák Katalin Kárpátalján

Külhoni magyarokkal találkozik vasárnap Novák Katalin köztársasági elnök Kárpátalján – közölte a Sándor-palota vasárnap az MTI-vel.

Az államfő a helyi magyarság körében, Kárpátalján gyújtja meg advent első vasárnapján az első gyertyát és istentiszteleten is részt vesz.

Novák Katalin Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett szombaton Kijevbe, hogy részt vegyen a Gabonát Ukrajnából (Grain from Ukraine) humanitárius programban.

Az államfő a Kijevben elmondott beszédében emlékeztetett arra, hogy márciusban, nem sokkal a háború kitörése és az orosz erők előrenyomulása után is Kárpátaljára látogatott, a háború elől menekülőknek segített és beszélgetett a magyar kisebbség tagjaival.

Novák Katalin Kijevben kijelentette: több, mint 150 ezer okunk van arra, hogy megállítsuk a háborút, hogy elérjük a békét.

Kapcsolódó tartalom

150 ezer ok, 150 ezer magyar nemzetiségű ember” – mondta, hozzátéve, hogy a háborúban a magyar közösség tagjai közül 500 ember sebesült meg vagy hunyt el a fronton és a háborús tevékenységek következtében.

Ajánljuk még