Aktuális

Kigyulladt a konyha, meghalt egy idős ember Nyíregyházán

Komoly összefonódások lehetnek a politikai elit és a nemrég csődbe ment FTX kriptotőzsde között

| Szerző: hirado.hu
A kriptopiacok eddigi legnagyobb összeomlását produkáló és több mint egymillió hitelezőnek több milliárd dolláros kárt okozó FTX vállalat vezére a jelek szerint továbbra is élvezi az amerikai politikai és gazdasági elit bizalmát. Erről tanúskodik, hogy Sam Bankman-Fried sikeres üzletemberként jelenhet meg november 30-án a New York Times „DealBook” elnevezésű éves eseményén, ahol többek között olyan illusztris társaságban szerepel, mint a META-csoport alapítója és vezetője Mark Zuckerberg, New York demokrata polgármestere, Eric Adams, a CNN műsorvezetője, Van Jones, az Egyesült Államok államkincstárának vezetője, Janet Yellen, és Volomidir Zelenszkij ukrán elnök.

„Ahelyett, hogy letartóztatnák, továbbra is ragyogó égitestként kezelik Sam Bankman-Friedot, aki olyan demokrata ikonok mellett szerepel a New York Times (NYT) DealBook elnevezésű éves üzleti eseményén, mint például az ukrán elnök Volomidir Zelenszkij” – írta a Zerohedge nevű hírelemző oldal. A portál szerint Bankman-Fried szerepeltetésével az NYT „bohózattá változtatja” az FTX körül zajló csődbírósági eljárást.

Kapcsolódó tartalom

A Zerohedge azonban felidézte, hogy Bankman-Fried ellen már az első csődbírósági tárgyaláson is komoly vádakat fogalmazott meg az eljárás idejére az FTX élére kinevezett vezérigazgató, John J. Ray, aki elmondta, hogy az eddig begyűjtött adatok alapján Bankman-Fried több mint 4 milliárd dollár befektetői pénzt használt fel magáncélokra. Ezeknek csupán egy „apró szeletétből, mintegy 40 millió dollárból például luxusingatlanokat és magánrepülőket vásárolt.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még