Időjárás

A reggeli csúcsforgalom ideje alatt csaphat le az ónos eső, de jön a havazás és a jégpáncél is

Hihetetlen, mit talált a család a pincéjében, hét tűzoltónak kellett kicipelnie

| Szerző: hirado.hu
Csaknem 230 kilós jávorszarvasbébit mentettek ki a tűzoltók egy ház pincéjéből az Egyesült Államokban. Az állat a pinceablak előtti bokorból csemegézett, amikor megcsúszott és az ablakon keresztül a pincébe zuhant. A tűzoltók egy ponyva segítségével mentették ki az állatot, aki néhány karcolással megúszta a kalandot.

Az egyéves állat az alaszkai Soldotnában tévedt egy családi ház kertjébe, ahol a pinceablak előtti növényzetet rágcsálta, de rosszul lépett és az ablakon keresztül a pincébe zuhant – írja a New York Post.

A hatóságok elkábították a rémült állatot, hogy megkezdhessék a mentést. „Nem volt eszméletlen, nézegette a körülötte történő eseményeket, de legalább már nem futkározott” – közölte Josh Thompson tűzoltókapitány.

A jávorszarvast a helyi tűzoltóság az Alaszkai Hal- és Vadászati Minisztérium szakembereivel közösen mentette ki. A mentőcsapat egy nagy ponyvát csúsztatott a 227 kilós állat alá, és a segítségével hét tűzoltó óvatosan kicipelte a házból.

„Szerencsére nem egy kifejlett jávorszarvas volt” – mondta az egyik tűzoltó.

Kapcsolódó tartalom

A mentésről készült felvételen látszik, amint a jávorszarvasbébi kíváncsian nézelődik, miközben a mentőcsapat cipeli. A szabadban egy ideig megfigyelés alatt tartották az állatot, amíg a nyugtatószer hatása el nem múlt, az esés során szerzett felületi sebeit a helyszínen kezelték.

A nyugtató hatásának elmúlta után ismét a pince felé vette az irányt a kíváncsi állat, de a tűzoltók útját állták, és a szabadba terelték.

Kiemelt kép: facebook.com

Ajánljuk még