logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A német húsipar is kongatja a vészharangot – szűkülhet az ellátás

| Szerző: hirado.hu
A német húsipar a közelgő ellátási hiányra figyelmeztetett, különösen a sertéshús tekintetében. „Négy, öt, hat hónapon belül hiány lesz a polcokon” – jósolta Hubert Kelliger, a Westfleisch vágóhíd csoportos értékesítésének vezetője, aki egyben a húsipari szövetség elnökségi tagja is.

 

A jelenlegi helyzetben sok gazdálkodó csökkenti a hízósertések számát, mások pedig már teljesen feladták az állattartást.

„Ez elkerülhetetlenül azt jelenti, hogy az elkövetkező hónapokban kevesebb termék lesz” – jegyezte meg Hubert Kellinger, a húsipari szövetség elnökségi tagja.

A szakértő szerint ez a fogyasztók számára nem csupán azt jelenti, hogy a polcok néha üresek maradnak, hanem azt is, hogy a hiány miatt az árak is elszabadulnak.

„Hogy ez 20, 30 vagy 40 százalékos emelkedést jelent-e, azt ma még nem lehet megmondani, azonban a húsok ára ismét jelentősen drágulni fog”

– fogalmazott a szakértő, aki mindemellett a német kormánykoalíció politikáját is bírálta.

A jelenlegi szövetségi kormány legszívesebben megszüntetné az állattenyésztést, és a német lakosok étrendjét zöldségekre és zabpehelyre cserélné. Ezzel szemben viszont a lakosság közel 90 százaléka továbbra is előszeretettel fogyaszt húst.

A pártprogramokat kidolgozzák, ami a szakértő szerint csupán vágyálomnak mondható, mivel a társadalmi valóság ezzel szemben teljesen mást takar.

Németország jelenleg azon a ponton van, ahol már kiszámítható, hogy az ország mikor nem lesz képes többé ellátni magát, ugyanis már most a legnagyobb húsimportőr Európában – tette hozzá.

Ajánljuk még