logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szerbiában stabil a gázellátás

| Szerző: hirado.hu
A szerb bányászati és energetikai miniszter szerint, elegendő mennyiségű gázkészletet tárolnak Udvarnokon, valamint a magyarországi raktárakban.

Dubravka Dedovic meglátogatta a Balkáni-áramlat gázvezeték Velika Plana-i kompresszorállomását, és ott beszélt arról, hogy az ország gázellátása stabil, nincs akadálya a háztartások, vállalkozások, távfűtőművek ellátásához szükséges napi gázmennyiség leszállításának – írta a Pannon RTV.

„További gázmennyiséget biztosítottunk Oroszországtól és Bulgáriától”

— tette hozzá a miniszter.

Elmondása szerint a világpiaci gázárak folyamatos növekedése idején nagyon fontos, hogy folyamatos, kedvezőbb árakon történő ellátásunk legyen.

„Igyekszünk megfelelő mennyiségű gázt biztosítani az elkövetkező időszakban a tervezett fogyasztásnak megfelelően”

– mondta Dedovic.

A kiemelt kép illusztráció.

Kapcsolódó hírek

Spórolnak a szlovének a gázzal, Szerbiában tele vannak a tározók
Szlovénia a többi európai országhoz hasonlóan igyekszik spórolni a földgázzal. A ljubljanai hatóságok adatai szerint sikerült is kétszámjegyű százalékkal csökkenteni a fogyasztást az elmúlt hónapokban. Szerbiában rekordmennyiségű gáz van a tározókban, Bulgária pedig biztonságban érzi magát, a miniszter szerint már a hátuk mögött van a gázválság.
Külföld
Megtartaná a nyári időszámítást Észak-Macedónia, hogy áramot spóroljon
Az északmacedón kormány fontolgatja, hogy az idei évben a szokásoktól eltérően nem tér át a téli időszámításra, hanem október 30. után is a nyári időszámítás lenne érvényben, amivel Szkopje szerint jelentős mennyiségű villanyáramot lehetne megspórolni – közölte a Vesti.mk északmacedón hírportál hétfőn.
Külföld

Ajánljuk még