Időjárás

A reggeli csúcsforgalom ideje alatt csaphat le az ónos eső, de jön a havazás és a jégpáncél is

Őrizetbe vették a keresztes lovagnak öltözött angol futballszurkolókat – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
A katari Kalifa Stadion biztonsági személyzete őrizetbe vett két angol futballszurkolót, akik középkori keresztes lovagnak öltözve érkeztek az Anglia–Irán csoportmérkőzésre. A köpenyükön Szent György-keresztet viselő, habszivacs kardokkal felszerelkezett „keresztes lovagok” öltözékükkel vívták ki a muszlim ország hatóságainak nemtetszését.

Az őrizetbe vett angol szurkolók viccnek szánták a keresztes lovagokat idéző öltözéküket, számolt be a The Daily Mail.

A lap beszámolója szerint a hétfőn játszott Anglia–Irán mérkőzés előtt többen megállították a két angol férfit a stadionban, hogy szelfit készítsenek velük.

https://fb.watch/gZsBsBN5ZE/

A stadion katari biztonsági szolgálata ezt követően „kapcsolta le” őket, és bár

hivatalosan nem indokolták a fogva tartásukat, az vélhetően azért történt, mert a ruhájukon viselt Szent György-kereszt sértheti a helyi muszlimok érzéseit.

A rövid időre őrizetbe vett szurkolók egyik barátja a Daily Mailnek azt mondta: „Az a probléma, hogy (…) a szurkolók jelentik a játék lényegét. Mi vagyunk azok, akik játékká teszik a futballt, nem a vállalatuk; mi vagyunk a futball”.

A férfi azt is elmondta, hogy egy dohai szurkolói parkban szálltak meg, és 250 fontot – mintegy 117 000 forintot – fizetnek a szállásért éjszakánként.

Anglia válogatottja egyébként magabiztos, 6–2-es győzelmet aratott Irán ellen.

A kiemelt kép illusztráció, fotó: EPA/Ali Haider

Ajánljuk még