logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem bináris a coloradói homoszexuális bárban történt lövöldözés gyanúsítottja

| Szerző: hirado.hu
A Colorado Springs-i homoszexuális bárban múlt szombaton történt lövöldözés feltételezett elkövetője nem bináris nemi identitású – számolt be az Associated Press (AP) hírügynökség.

Szombat éjjel az egyesült államokbeli Colorado állam egyik homoszexuális bárjában lövöldözés tört ki, melynek következtében öt ember életét vesztette.

A coloradói rendőrség vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy az elkövetőt Anderson Lee Aldrich néven azonosították. A 22 éves férfi hosszú lőfegyvert használt és a Club Q nevű homoszexuális bárba belépve azonnal tüzet nyitott a vendégekre – számolt be az AP Hírügynökség a gyanúsított védőcsapatának bírósági beadványaira alapozva

Kapcsolódó tartalom

A feltételezett tettes – védőcsapatának bírósági beadványai szerint –

nem bináris nemi identitást használ, azaz sem nőként, sem pedig férfiként nem azonosítja magát.

Az Anderson Lee Aldrich nevében benyújtott indítványokban a kirendelt védőügyvédek a gyanúsítottat „Mx. Aldrichként” emlegetik, továbbá az anyagok lábjegyzeteiben megjegyzik, hogy a 22 éves személy nem bináris nemi identitású, ezáltal a „they/them”, azaz az ők/őket névmás használatát kéri.

A lövöldözés indítékát a hatóságok még vizsgálják, azonban a gyűlölet-bűncselekmény gyanúja is felmerült az AP News hírügynökség szerint.

A portál továbbá kiemelte, hogy a gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos vádak esetében bizonyítani kell, hogy az elkövetőt előítéletek motiválták, amelyek lehetnek többek között az áldozatok tényleges vagy vélt szexuális irányultsága vagy nemi identitása elleni nézetek.

Az Anderson Lee Aldrich elleni vádak egyelőre előzetesek, hivatalos vádemelés még nem történt.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Emberek virágokat és emléktárgyakat hagynak a Club Q nevű LMBTQ éjszakai klubban történt lövöldözés áldozatainak emlékművénél Colorado Springsben, Colorado államban, az Egyesült Államokban, 2022. november 21-én. (Fotó: EPA/Liz Copan)

Ajánljuk még