Időjárás

A reggeli csúcsforgalom ideje alatt csaphat le az ónos eső, de jön a havazás és a jégpáncél is

Hidvéghi Balázs: Nem jöhet minden migráns Európába

Európa kapui nem állnak nyitva mindenki számára, a rendet és biztonságot helyre kell állítani – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán az EP ülésén.

Elmondta, az Ocean Viking NGO-hajó fedélzetén Franciaországba érkezett 234 migráns közül már csak hat ember van a francia hatóságok ellenőrzése alatt. A többieket szabadon engedték, és meglepő módon azonnal eltűntek Franciaországban – közölte.

Rámutatott, ez a nyitott határok politikájának rémisztő eredménye: több száz, papírokkal nem rendelkező ember kóborol szabadon Európában, akik ki tudja, milyen biztonsági fenyegetést jelentenek az európai polgárokra.

Úgy vélte, az eset üzenete katasztrofális Európa számára. Minél több hajót engedünk kikötni, annál több hajó fogja követni őket – tette hozzá.

Hidvéghi Balázs azt mondta: Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes már évekkel ezelőtt bebizonyította, hogy a határokat meg lehet védeni – a szárazföldön és tengeren is -, ha van rá politikai akarat.

Kijelentette: Giorgia Meloni olasz miniszterelnöknek igaza van, az egyetlen közös megoldás az uniós határok védelme, a migránshajók indulásának megakadályozása és az Európán kívüli hotspotok megnyitása.

Ajánljuk még