logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Fidesz képviselői nem fogják megszavazni az Ukrajnának folyósítandó hitel felvételét

Az EP sürgősségi eljárásban tűzte napirendre a hitel felvételéhez szükséges jogszabályok módosítását. A Fidesz európai parlamenti képviselői nem fogják megszavazni az Ukrajnának folyósítandó 18 milliárd eurós hitel felvételét – hangzott el az M1 Híradójában szerda este.

Ukrajnának havonta mintegy 3-4 milliárd eurós finanszírozási igénye van, ennek egy részét fedezné az EU által felvett, majd továbbadott hitel a tagállamok garancia vállalásával. Az EP sürgősségi eljárásban tűzte napirendre a hitel felvételéhez szükséges jogszabályok módosítását. A Fidesz európai parlamenti képviselői nem fogják megszavazni az Ukrajnának folyósítandó 18 milliárd eurós hitel felvételét. Deutsch Tamás azt mondta: Magyarország kétoldalú alapon továbbra is támogatja Ukrajnát, de a közös hitelfelvételt elutasítja.

„Elképzelhetetlen, hogy bármilyen célból újabb adósságot vállalva közös uniós hitelfelvételt támogassunk, mert semmilyen körülmények között nem adja Magyarország a támogatását ahhoz, hogy a jövő európai nemzedékét eladósítsuk”

– fejtette ki a fideszes európai parlamenti képviselő.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Deutsch Tamás (fotó: MTI/Máthé Zoltán).

Ajánljuk még