Rendkívüli

Kiszáll a republikánusok elnökjelölti versenyéből Ron DeSantis és Donald Trumpot támogatja

Kettős mérce alkalmazásával vádolta Kim Dzsongun húga az ENSZ-t

Kettős mérce alkalmazásával vádolta Kim Dzsongun észak-koreai vezető húga, Kim Jo Dzsong az ENSZ Biztonsági Tanácsát (BT) kedden, miután a testület rendkívüli tanácskozáson foglalkozott az újabb phenjani ballisztikusrakéta-tesztekkel.

A BT ügyet sem vet az Egyesült Államok és Dél-Korea rendkívül veszélyes hadgyakorlataira, sem az Észak-Korea ellen irányuló őrült fegyverkezésükre, ehelyett Phenjant rótta meg azért, mert gyakorolja az önvédelemhez való jogát” – áll a Kim Jo Dzsong jegyezte közleményben, melyet a KCNA észak-koreai állami hírügynökség tett közzé.

Az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapártban magas tisztséget betöltő Kim Jo Dzsong egyúttal figyelmeztetett, hogy Phenjan a legkeményebben fellép azok ellen, akik kétségbe vonják jogát az önvédelemhez. Hozzátette: Washington csak a biztonsági válságot növeli minden, a kommunista állam elleni lépésével.

Bár az ENSZ határozatai tiltják, hogy Észak-Korea kísérleteket hajtson végre bármilyen hatótávolságú ballisztikus rakétával, Phenjan legutóbb pénteken lőtt ki interkontinentális ballisztikus rakétát.

Ajánljuk még