logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A német szövetségi kabinet jóváhagyta a „queer élet" akciótervet

| Szerző: hirado.hu
Queer cselekvési tervet fogadott el a német szövetségi kormány a múlt héten, amelynek értelmében a családjogot „hozzáigazítanák a változatos családi konstellációkhoz”, bővítenék a transzszexuális jogokat, továbbá alaptörvényi szinten betiltanák „a szexuális identitás miatti diszkriminációt.” Céljuk az is, hogy a kérdést az egész Európai Unióban hasonlóképpen kezeljék az országok. A terv zászlóvivője igazi botránypolitikus.
A német családügyi miniszter bejelentette az LMBTQ-lobbi új németországi vívmányát, a „queer élet” akciócsomagot – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója. Közölte, a német akcióterv célul tűzi ki az LMBTQ-közösség nemzetközi érdekvédő tevékenységének támogatását, kiterjesztését más országok területére, a kérdés egyenlő kezelését EU-s szinten, továbbá a diplomácia területén fokozott érzékenyítést és az aktivitások serkentését Németország külképviseletiben.
Tehát már exportálni is akarják az LMBTQ-lobbit és a társadalmi mérnökösködést és gender-ideológiákat, többek között Magyarországra is – állapította meg Hollik. Hozzátette: előre leszögezzük, hagyják békén a magyar családokat és gyerekeket!
A német szövetségi kormány queer biztosa – a családügyi tárca államtitkára – Sven Lehmann történelmi lépésnek nevezte a kormány múlt pénteki döntését a cselekvési tervről, amely „a sokféleség tiszteletének és elismerésének” stratégiája, s amelynek fontos célja, hogy „küldjön erős, nemzetközi jelzést.”
Az akcióterv része, hogy modernizálnák a családjogot, „hozzáigazítva a változatos családi konstellációkhoz”, bővítenék a transzszexuális jogokat, továbbá alaptörvényi szinten betiltanák „a szexuális identitás miatti diszkriminációt.” Szerepel a tervben az LMBTQ személyek egészségügyi ellátásának javítása, a tanácsadó rendszerek megerősítése, a témával kapcsolatos kutatás és adatgyűjtés, illetve az iskolai felvilágosító munka támogatása. Megerősítik a Magnus Hirschfeld Alapítványt, amelyet még 2011-ben hozott létre a német kormány tízmillió euróval a homoszexuális emberek hátrányos megkülönböztetése ellen.
Egyébként az 1979-es születésű, zöldpárti Sven Lehmann, az LMBTQ közösség szószólója, 2017 óta a Bundestag képviselője. Korábban a Twitteren közölte, hogy homoszexuális és nyitott kapcsolatban él, nemrég pedig egy podcastban kijelentette: a Grindr – amely társkereső alkalmazás homo- és biszexuális férfiak számára – a munkája része. Arról beszélt ugyanis, hogy mióta államtitkárként a kormány tagja lett, randizási szokásai nem változtak. Csupán az lepte meg, hogy a Bundestagban „milyen nagy a találati sűrűség a Grindr-en”, néhányan még a plenáris ülések alatt is használják az alkalmazást – jegyezte meg. Szerinte azonban ez nem rossz dolog, hiszen a Grindr is szolgáltatott néhány fontos információt, például a majomhimlő-járványról.
Kitért arra is, hogy több mint húsz éve él (immár nyitott) kapcsolatban Arndt Klocke (51) szintén zöldpárti képviselővel, aki az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi parlamentben tevékenykedik.
A kiemelt kép Sven Lehmann Facebook-oldaláról származik.

Ajánljuk még