Rendkívüli

Kiszáll a republikánusok elnökjelölti versenyéből Ron DeSantis és Donald Trumpot támogatja

Lezuhant egy kisrepülőgép, nyolc ember meghalt

Az északnyugat-kolumbiai Medellín egyik lakónegyedére zuhant hétfőn egy kisrepülőgép, a gépen tartózkodó nyolc ember meghalt.

„Repülőgép-baleset történt Belén-Rosales negyedben” – közölte Daniel Quintero, Medellín város polgármestere a Twitter-oldalán. A gép egy házra zuhant, amelynek a felső emeletei összedőltek a mentőszolgálatok által közzétett képek szerint. A baleset helyszínén tűz keletkezett.

A gépen hat utas és két fős legénység utazott. A medellíni Olaya Herrera repülőtér tájékoztatása szerint – ahol a gép felszállt –, mind a nyolcan életüket vesztették. Az áldozatok állampolgárságát nem közölték, de a repülőtér által közzétett névsor szerint a nevük helyi hangzású.

A polgármester elmondta, hogy a gép Medellín és a szomszédos Chocó megyében fekvő Pizzaro település között közlekedett. A gép motorhibát jelentett, de nem sikerült visszatérnie az Olaya Herrara repülőtérre. Medellín, Antioquia megye székhelye, Kolumbia második legnagyobb városa az Aburrá-völgyben fekszik.

2016-ban a brazil Chapecoense labdarúgó csapatot szállító repülőgép zuhant le a város közelében fekvő hegyekben. A fedélzeten utazó hetvenhét ember közül hetvenegyen meghaltak, közöttük tizenhat játékos.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még