logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több embert megölt egy lövöldöző egy coloradói homoszexuális bárban

Öt embert megölt, tizennyolcat pedig megsebesített az egyesült államokbeli Colorado állam egyik homoszexuális bárjában egy lövöldöző szombat éjjel, a gyanúsítottat őrizetbe vették – közölte a helyi rendőrség.

A coloradói rendőrség vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy az elkövetőt Anderson Lee Aldrich néven azonosították. A 22 éves férfi hosszú lőfegyvert használt és a melegbárba belépve azonnal tüzet nyitott a vendégekre. A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövetőt legalább két, „hősies” személy fékezte meg.

Adrián Vásquez, Colorado Springs rendőrfőnöke szerint két fegyvert is találtak a helyszínen.

Jared Polis, Colorado vállaltan meleg kormányzója mikroblogján méltatta azokat a bátor embereket, akik megállították a lövöldözőt

a „szörnyű, gyomorforgató és pusztító” történtek során.

A rendőrség szerint az első telefonos bejelentés röviddel hajnal előtt érkezett be hozzájuk, s az elkövetőt mindössze percekkel később már őrizetbe is vették. Pamela Castro rendőrhadnagy a sajtónak korábban azt mondta, a gyanúsított is megsebesült. Hozzátette, hogy a halottak száma vélhetően nőni fog.

A Club Q nevű szórakozóhely a Facebookon gyűlöletbűncselekménynek nevezte az esetet.

A hatóságok egyelőre nem adtak információt a gyanúsított lehetséges motivációiról.

Az országban nem ez lenne az LMBT-közösség ellen elkövetett első gyűlöletbűncselekmény: 2016. június 12-én a floridai Orlando egyik közismert melegbárjában, a Pulse Night Clubban egy 29 éves helyi férfi 49 embert gyilkolt meg, további 53-at megsebesített. Az ezt követően kialakult tűzpárbajban a rendőrség agyonlőtte.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még