logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Dráma Peruban: repülőgép-baleset, buszkatasztrófa és földrengés egyetlen nap alatt

Két tűzoltó meghalt és egy megsebesült, amikor tűzoltóautójuk összeütközött egy éppen felszállni készülő repülőgéppel Peruban. A dél-amerikai országban egy súlyos buszkatasztrófa is történt és erős földrengés is volt – hangzott el az M1 Híradó műsorában.

Sötét füstfelleg borult a limai nemzetközi repülőtérre pénteken. Kigyulladt egy épp felszállni utasszállító repülőgép, miután nagy sebességgel beleszalaladt a kifutópályán manőverező tűzoltóautóba.

Két tűzoltó a helyszínen meghalt, egyet kritikus állapotban szállítottak kórházba.

Sajtóértesülések szerint az egyenruhások épp gyakorlatot tartottak, engedéllyel tartózkodtak a kifutópályán. A szerencsétlenül járt repülőgép 102 utasa és hat fős személyzete közül többen súlyosan megsebesültek, őket kórházban ápolják. Elővigyázatosságból a repülőgép minden utasát kórházba vitték kivizsgálásra.

A repülőtéren vasárnapig minden járatot töröltek.

A perui elnök részvétét nyilvánította az áldozatok családtagjainak és a történtek mielőbbi kivizsgálását sürgette. A repülőteret üzemeltető vállalat már vizsgálja a tragédia körülményeit.

„Együttműködünk a hatóságokkal, bármilyen felelősséget készek vagyunk vállalni. A vizsgálat jelenleg is folyik” – mondta a reptér szóvivője.

Az utasszállítót üzemeltető légitársaság szerint a repülőgép kifogástalan állapotban volt. Sajtóértesülések megerősíteni látszanak a gyanút, miszerint emberi mulasztás okozta a katasztrófát.

Kapcsolódó tartalom

A Limától északra fekvő La Libertad megyében is súlyos baleset történt. Tizenegyen meghaltak és tizenkilencen megsérültek, amikor egy távolsági busz kisodródott egy kanyarban és felborult. A perui hírügynökség összefoglalója szerint gyakoriak a panaszok a busztársaságra: nem biztosítják a szükséges pihenőidőt a sofőröknek, akik közül sokan telefonálnak vezetés közben.

A balesetek mellett természeti katasztrófa is sújtotta Perut. Piura régióban egy 4,1-es erősségű földrengést mértek: károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

Ajánljuk még