logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hamarosan debütál a Disney első homoszexuális tinédzser karaktere

| Szerző: hirado.hu
A héten tartották a Disney Strange World című „animációs sci-fi kalandfilmjének” premierjét Los Angelesben. Az egyik téma, ami mindenkit foglalkoztatott, hogy a film egyik főszereplője – a Disney-nél első alkalommal – egy homoszexuális tinédzser – írta az Lgbtqnation.com. Felidézték: a Disney júniusban a franciaországi Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon több jelenetet is bemutatott a filmből, az egyikben a 16 éves Ethan Clade zavartan flörtöl egy másik fiúval.

A premieren a Strange World szereplői és alkotói azt emelték ki, hogy a film „lazán kezeli” Ethan identitását.

„Ez egy sokszínű és befogadó szereplőgárda, és az ötlet, hogy van egy queer gyerek, ez normális, nagyon szép dolog”

– mondta Jake Gyllenhaal, aki Ethan apjának, Searchernek a hangját adja.

Gabrielle Union, aki Ethan édesanyját, Meridiant alakítja, arról beszélt, „nem kell normalizálni a normálisat, az csak úgy van”. Ethan hangja, Jaboukie Young-White szerint „az alkotók tényleg elkötelezettek amellett, hogy tükrözzék azt, ahogyan a világunk és a valóság kinéz, de úgy, hogy az ne legyen nehézkes vagy erőltetett, egyszerűen olyan, amilyen”.

Dennis Quaid, aki Ethan nagyapjának, Jaegernek a hangját adja, azért dicsérte a filmet, amiért nem csinálnak nagy ügyet a karakter szexualitásából. „Nem volt megmagyarázva, vagy nem kellett átmenni a coming out dolgon – és ez így van rendjén. Azt hiszem, ezen már jócskán túl vagyunk, kulturálisan” – fogalmazott.

A Furcsa világ a Disney idei második olyan animációs filmje, amelyben LMBTQ-karakter szerepel, az idén nyáron bemutatott Toy Story spin-off Lightyear után, amelyben két női szereplő között egy csókot láthattunk.

A Disney vezetői egyébként azt ígérik, karaktereik legalább ötven százaléka LMBTQ- vagy más kisebbségi csoportba tartozó lesz.

A Pride.com hangsúlyozza: a Strange World „egy családbarát film, amelyet az egész család, köztük a kisgyerekek is élvezhetnek”. A Disney hatéves kortól ajánlja a filmet.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még