Aktuális

Harminchatan lettek milliomosok az ötös lottó sorsolása után

A Lincoln Project, avagy Soros és a liberálisok trójai falova az amerikai jobboldalon?

Egy politikai akcióbizottság – amely bármely legális forrásból gyűjthet adományokat – nem fogadható el republikánus értékrendűnek, ha megalapítását követően rögtön a sajátjai, esetünkben Donald Trump ellen fordul, és ezáltal lehullik a lepel valós céljairól. Azon túl, hogy ezen szervezet által a republikánusok körein belül lévő belharcok végül nyilvános politikai támadásba fordulnak át, a helyzetet tovább árnyalja a balliberális birodalomtól azonnal érkező dollármilliós támogatás.  Kérdésként merül fel, hogy akkor ki is az igazi republikánus, de végül egyértelműen látható a politikai szándék, ha a szervezet kritikája Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz is elért – olvasható a Századvég Alapítvány legújabb elemzésében.

A Lincoln Project egy 2019-ben alapított politikai akcióbizottság (political action comittee=PAC), amelyet volt és jelenlegi republikánusok hoztak létre. Értékrendbeli pozíciófoglalása ellenére elsődleges céljának Donald Trump republikánus exelnöknek, valamint a többi republikánus politikusnak az Egyesült Államok Szenátusában történő újraválasztásának meghiúsítását tűzte ki célul, emellett 2020 áprilisában Joe Biden jelenlegi demokrata amerikai elnök kampányát több millió dollárral támogatta.

Az Egyesült Államok adókódexe szerint adómentes szervezet 2020 első három hónapjában több mint két és félmillió dollár, míg 2020. áprilisától júniusig 16,8 millió dollár támogatást gyűjtött össze, amelyet egyértelműen a republikánus párt és annak jelöltjei ellen, valamint a jelenlegi amerikai elnök érdekében használt fel.

E céljának elérése érdekében természetesen a Soros György által támogatott Senate Majority PAC is hozzájárult 550 ezer dollárral (cca. 170 millió forinttal). A támogatók között számos olyan neves üzletember – úgy, mint David Geffen DreamWorks alapító, Stephen Mandel milliárdos befektető vagy Reid Hoffman LinkedIn alapító – megtalálható, akik korábban a demokrata oldalt támogatták. E szervezet republikánus ellenessége, valamint demokrata beállítottsága idén azon a ponton tetőzött, amikor Orbán Viktor magyar miniszterelnök CPAC-en – Amerikai Konzervatív Uniónak éves nyári konferenciáján – tartott beszédét Adolf Hitler náci diktátor beszédének egy részletével sikerült összemosnia. Annak ellenére, hogy a szervezet további botrányoktól terhelt, mégsem éri el a mindenkit befogadó, balliberális nagyközönség által képviselt ingerküszöböt.

 A Századvég Alapítvány legújabb, A Lincoln Project, avagy Soros és a liberálisok trójai falova az amerikai jobboldalon? című teljes elemzését ide kattintva olvashatja el.

Ajánljuk még