Aktuális

Több mint egy tonna kannabiszt találtak egy kamionban

Kijevben volt a CIA igazgatója a legutóbbi orosz légicsapások idején

Kijevben volt William Burns, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója a legutóbbi orosz légicsapások idején – erősítette meg szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Tegnap légoltalmi óvóhelyen volt, aztán összeültünk és beszéltünk” – ismertette Zelenszkij egy televíziós interjújában. A The Washington Post című amerikai lap korábbi tudósítása szerint Burns az ukrán energiahálózatot érő súlyos orosz légicsapások idején az amerikai nagykövetség épületében tartózkodott, nem sérült meg.

Oroszország a kijevi vezetés becslései szerint több mint 90 rakétát és manőverező robotrepülőgépet indított el ukrajnai célpontok ellen. Burns azt megelőzően orosz hivatali partnerével, Szergej Nariskinnel találkozott Törökországban, és arra intette Oroszországot, hogy tartózkodjon a nukleáris fegyver bevetésétől Ukrajnában.

Kapcsolódó tartalom

Burnst szerdán fogadta Andrzej Duda lengyel elnök Varsóban.

Erről Jacek Siewiera, a lengyel államfői hivatal kötelékében működő Nemzetbiztonsági Iroda (BBN) főnöke számolt be a Twitteren. „A beszélgetés az általános biztonsági helyzetet érintette a legfrissebb események tükrében” – közölte.

Ajánljuk még