logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megrázó felvételeken a légi bemutatón összeütköző és földbe csapódó két világháborús repülőgép

Egymásnak ütközött és lezuhant két második világháborús repülőgép egy légibemutatón Dallasban. A balesetben többen életüket vesztették, de az áldozatok számát még nem erősítették meg. A szemtanúk több felvételt is közzétettek a közösségi oldalakon a tragikus balesetről. Megrázó képek következnek!

 

Drámai mobilfelvételek készültek Texasban egy dallasi légibemutatón szombaton. Még a levegőben összeütközött két veterán repülőgép és tűzgolyóként csapódtak a földbe. Lángcsóvák és fekete füst emelkedett a magasba a zuhanás után.

Több mint 40 tűzoltó érkezett a baleset helyszínére. Az eddigi vizsgálatok szerint egy veterán B17-es bombázó és egy P-63-as vadászgép repült egymásnak.

A bombázó farokrésze még az ütközés közben leszakadt. A gépek roncsai szanaszét szóródtak a Dallashoz közeli reptéren. Néhány darab az autópályára zuhant, ezért a hatóságok egy időre a forgalmat is leállították. A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy pontosan hányan tartózkodtak a két gép fedélzetén.

A légibemutatót szervező cég igazgatója szűkszavúan nyilatkozott a baleset után:

„A B-17-es bombázó fedélzetén általában 4-5 fős a személyzet, a másik egy egypilótás vadászrepülőgép” – magyarázta Hank Coates.

A baleset egy világháborús emlékműsor közben történt, nem messze Dallastól.

A B-17-es bombázó fontos szerepet játszott a második világháborúban a német légierő elleni harcokban. A vadászgépet pedig a szovjetek ellen vetették be.

A szombati rendezvényen mintegy 6 ezer néző volt, a hatóságok szerint közülük senki sem sérült meg.

Az Egyesült Államokban évek óta egyre többen fejezik ki aggodalmukat a veterán repülőgépek légibemutatóinak biztonsága miatt. Az elmúlt időszakban ugyanis több baleset is történt. 2011-ben legkevesebb 11-en meghaltak a nevadai Rénóban, amikor egy P-51-es Mustang csapódott a nézők közé.

2019-ben pedig egy második világháborús bombázó zuhant le Connecticut államban, abban a balesetben 7 ember vesztette életét.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még