Fontos

Zelenszkij szerint Putyin a NATO megtámadását tervezi

Felújított óvodát adott át Magyar Levente Kárpátalján

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai kirendeltségének tevékenységéről tájékozódott Magyar Levente a kárpátaljai Beregszászon. A Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese a város központjában átadott egy óvodát, amely a magyar kormány 382 millió forintos támogatásával teljes külső és belső felújításon esett át – hangzott el az M1 Híradóban.

Vadonatúj bútorok, kiságyak, játékok kerültek Beregszász új tanintézményébe, amelybe hamarosan 45 kisgyerek járhat európai körülmények között óvodába.

Az intézmény magyar állami támogatásból újult meg.

Kárpátalja katonai kormányzója köszönetét fejezte ki, hogy a segítség révén a háborús körülmények között is működtetni tudják a tanintézményeiket.

„Az ellenség lövi az energetikai infrastruktúránkat, de az intézményeinket sem kímélik. Ezt figyelembe veszik a külföldi partnereink, köztük magyar barátaink és segítenek bennünket. Köszönet ezért!”

– fogalmazott Viktor Mikita kormányzó.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a fejlesztés átadóján arról beszélt, hogy a magyar kormány anyagi lehetőségeihez mérten minden olyan kezdeményezést támogat, amellyel enyhíteni tudja az emberek háború miatti szenvedését, főleg ott, ahol sok nemzettársunk él.

„Több tucat gyerek kerül majd olyan körülmények közé, amelyet bármilyen magyarországi vagy nyugat-európai település is megirigyelhetne, és az, hogy ez Beregszászon van, az különösen kedves a szívünknek”

– mondta Magyar Levente.

Az államtitkár Beregszászon egy leendő anyaotthont is felkeresett, amely szintén magyar állami támogatásból újul meg, és ahol néhány héten belül csonka, menekült családoknak, édesanyáknak és gyermekeiknek nyújtanak menedéket.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Magyar Levente, a KKM parlamenti államtitkára, Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója, Julia Grisina ukrán parlamenti képviselő és Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója (b-j) a magyar állam támogatásával megvalósított beregszászi óvoda óvóhelyén Beregszászon 2022. november 10-én (Fotó: MTI/KKM)

Ajánljuk még