logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szöulnak sikerült megtalálni és elemezni egy észak-koreai rakéta darabjait

Megtalálta és elemezte Dél-Korea annak az észak-koreai rakétának a darabjait, amelyet egy hete Észak-Koreából indítottak és a két ország közötti tengeri határként szolgáló vonalnál csapódott a tengerbe – közölték szerdán Szöulban.

A dél-koreai védelmi minisztérium közleménye szerint a rakétát, amelyből egy három méter hosszú és két méter széles darabot találtak meg, SA-5 típusúként azonosították. Ez a típus föld-föld rakétaként is bevethető.

A szöuli dokumentum szerint Oroszország nemrég hasonló típusú rakétát használt az ukrajnai háborúban.

Kapcsolódó tartalom

November 2-án Észak-Korea rekordszámú, több mint 20 rakétát, köztük egy rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki, amely átlépte a két ország közötti tengeri határt. A támadás miatt a dél-koreai hatóságok figyelmeztették Ulleungdo sziget lakóit, hogy keressenek menedéket.

A dél-koreai hadsereg szerint „a félsziget felosztása és az 1953-as koreai háborút lezáró tűzszünet óta” ez volt az első alkalom, hogy egy észak-koreai rakéta ilyen közel került a déli felségvizekhez.

Nem sokkal később Dél-Korea egy hajót küldött a rakéta felkutatására, amely 1500-2000 méterre süllyedt a tengerben – írta a szöuli NK News szakportál.

Kedden az észak-koreai védelmi minisztérium cáfolta azokat az amerikai vádakat, amelyek szerint Phenjan tüzérségi lőszert szállít Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz.

Kiemelt képünk: Észak-koreai rakétadarabot állítanak ki a dél-koreai védelmi minisztériumban, Szöulban 2022. november 9-én.  (Fotó: MTI/EPA/YNA pool)

Ajánljuk még