Fontos

Zelenszkij szerint Putyin a NATO megtámadását tervezi

Ron DeSantis: Florida nem fog behódolni a „woke tömegnek”

A szabadság győzelmeként és a woke ideológia vereségeként értékelte győzelmét az amerikai választásokon Ron DeSantis, Florida nagy fölénnyel újraválasztott republikánus kormányzója.

Kövesse nálunk percről percre az amerikai félidős választás híreit! 

A konzervatív politikus kedd éjszakai győzelmi beszédében támogatói előtt kijelentette, hogy átírta Florida politikai térképét, amivel arra utalt, hogy az állam hagyományosan demokrata többségű megyéiben – mint Miami-Dade és Palm Beach – is fölényesen győzni tudott.

Ahogy fogalmazott, szembenézett a feladatokkal, nem hátrált meg, a meggyőződései vezérelték és vette a bátorságot ahhoz, hogy vezesse az államot. Négy évi kormányzása után az emberek ítéletet mondtak és a szabadság itt marad – jelentette ki Ron DeSantis.

Hozzátette, hogy harcolni fognak a „woke” ellen a törvényhozásban, az iskolákban, a vállalatokban, és soha nem hódolnak be a „woke-csőcseléknek”.

Florida államban a szavazatok 59 százalékával győzött DeSantis demokrata párti kihívójával, Charlie Cristtel szemben, aki 39 százalékot ért el. Négy évvel ezelőtt Ron DeSantis alig egy százalékpontos fölénnyel lett első alkalommal kormányzó.

Ajánljuk még