logo

Műsorújság

Rendkívüli

Háromra emelkedett a párizsi lövöldözés halálos áldozatainak száma

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Republikánus képviselőházi győzelmet jelentett be Kevin McCarthy, a kongresszus kisebbségi csoportjának vezetője

A republikánusok választási győzelmét jelentette be az amerikai kongresszus alsóházi republikánus kisebbség vezetője szerdán a támogatói előtt mondott beszédében.

Kevin McCarthy, aki hivatalosan a képviselőház kisebbségi csoportjának vezetője helyi idő szerint hajnali két órakor azt közölte, hogy elegendő mandátumot nyertek ahhoz, hogy ki lehessen mondani, a republikánusok többségbe kerültek az alsóházban. Ahogy fogalmazott, világos, hogy vissza fogjuk venni a Házat.

Kövesse nálunk az amerikai félidős választás híreit percről percre.

McCarthy a republikánusok washingtoni választási ünnepségén a győzelmet a republikánus képviselőjelöltek sokszínűségével indokolta. Azt mondta, hogy a párt szélesebbre tárja kapuit, mindenkinek helye van a Republikánus Pártban, aki hisz a szabadságban, a kemény munkában és az amerikai álomban.

A beszédében az emberek mindennapos problémáinak kezelését, a rendőrség támogatását, a gyerekek védelmét és elszámoltatható kormányzatot ígért. Megjegyezte, hogy reggelre Nancy Pelosi pártja kisebbségbe kerül. Ezzel a jelenlegi többséget adó demokrata házelnökre utalt.

Nancy Pelosi éjszaka tett nyilatkozatában visszautasította, hogy elismerje a vereséget, ahogy fogalmazott, jelöltjeik országszerte a vártnál jobban szerepelnek.

A FoxNews szakértői becslése szerint a verseny állása 172 demokrata és 200 republikánus biztos hely, a CNN-szakértő előrejelzése a reggeli órákban 178 demokrata és 199 republikánus helyről szólt. A 435 tagú képviselőházban a biztos többséghez 218 képviselőre van szükség.

Ajánljuk még