logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Politikatörténelmet írt az LMBTQ-közösség: megvan az első nyíltan leszbikus kormányzó

| Szerző: hirado.hu
A demokrata párti Maura Healey-t 2014-ben választották meg államügyésznek, hivatali ideje alatt mintegy százszor perelte be a Trump-kormányzatot.

Az amerikai félidős választás eredményeit értékelve az Lgbtqnation.com kiemeli, hogy a massachusettsi demokrata Maura Healey, az ország első nyíltan vállaltan leszbikus államügyésze az ország első leszbikus kormányzója lett, s ezzel politikatörténelmet írt. Az 51 éves Healey-ről felidézik: 2014-ben választották meg államügyésznek, hivatali ideje alatt közel százszor perelte be a Trump-kormányzatot – többek közt a muszlim beutazási tilalom miatt – és az ügyek mintegy háromnegyedében járt sikerrel.

Amint arról beszámoltunk, a Victory Fund nevű liberális szervezet a félidős választás előtt részletes kimutatást hozott nyilvánosságra arról, hogy minden eddignél több LMBTQ-jelölt indul, közöttük a homoszexuális férfiak aránya 55 százalék, a leszbikus nőké 18,2 százalék (2020-ban 26,7 százalék volt), a biszexuálisoké 11,2 százalék, a legnagyobb növekedés pedig a queer jelölteknél van: 11,2 százalékot tesz ki azok száma, akik nem határolják be magukat a férfi vagy női kategóriába.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép Maura Healey Facebook-oldaláról származik.

Ajánljuk még