Fontos

Zelenszkij szerint Putyin a NATO megtámadását tervezi

Büntetőtelepre szállíthatták a börtönbüntetésre ítélt amerikai kosárlabdázót Oroszországban

Büntetőtelepre szállíthatták az Oroszország által marihuána birtoklásért kilenc év börtönbüntetésre ítélt Brittney Griner amerikai kosárlabdázót ügyvédeinek szerdai közlése szerint.

A drogbirtoklás miatt februárban letartóztatott, majd augusztusban elítélt Griner fellebbezését októberben elutasította az orosz törvényszék, és kilenc év börtönre ítélték.

A 32 éves sportolónőt pénteken szállították el a Moszkva melletti börtönből, új őrizeti helyéről nincsenek hírek – közölték a nő ügyvédjei.

Kapcsolódó tartalom

Nincs információnk arról, hogy jelenleg pontosan hol van, és hogy hova szállítják. A hivatalos eljárás szerint értesíteni kell az amerikai nagykövetséget és az orosz ügyvédeket a célállomásra való megérkezéskor, az értesítés két hetet is igénybe vehet” – tették hozzá.

A Fehér Ház szerdán megerősítette, hogy az Egyesült Államok kezdeményezte Griner és egy szintén Oroszországban raboskodó, korábban katonaként szolgáló amerikai állampolgár, Paul Whelan elengedését, azonban az orosz fél nem hajlandó tárgyalni róluk.

Ajánljuk még