logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Amerika választ: az amerikai alsóházban előretörtek a republikánusok, a felsőházban nagyon szoros a küzdelem

Náray Balázs, az M1 washingtoni tudósítója számolt be az amerikai félidős választások eredményének alakulásáról.

Az M1 tudósítója elmondta, az alsóház republikánus győzelmére Kevin McCarthy reagált elsőként, aki valószínűleg már többségi vezető. Még az éjszaka tartott nagygyűlésen jelentette be a jobboldal győzelmét. Azt ígérte, hogy többségüket arra használják fel, hogy az amerikaiak mindennapi kérdéseire válaszoljanak, legyen az a gazdasági helyzet javítása, a havi fizetések növekedése, a gyermekek védelme, vagy az, hogy a rendőrség megkapja a kellő tiszteletet. Elmondása szerint mindenkivel együttműködnek, aki ezt a politikai irányvonalat követi.

Náray Balázs szerint Nancy Pelosi a demokraták alsóházának vezetője úgy fogalmazott: nem látja azt, hogy elveszítették volna a képviselőházat.

A szenátusban nagyon szoros verseny alakult ki. Várhatóan nem születik eredmény a napokban, mivel Georgia államban 50 százalék plusz egy szavazat szükséges a győzelemhez, de egy harmadik induló fél miatt – aki körülbelül 70 ezer szavazatot ért el – 50 százalék alatt marad a republikánus és a demokrata szavazatok aránya.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: hirado.hu

Ajánljuk még