logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szükségállapot Floridában egy közelgő trópusi vihar miatt

Florida kormányzója elővigyázatosságból szükségállapotot hirdetett az állam 34 megyéjében hétfőn a szárazföldhöz közelítő Nicole trópusi vihar miatt.

Ron DeSantis sajtóközleménye arra kéri az érintett területeken élőket, hogy rendelkezzenek „katasztrófatervvel”, ha áradás által veszélyeztetett területen élnek, vagy olyan helyen, amelyet kitelepítés érinthet.

Mint írták, a jelen számítások szerint a vihar nem erősödik tovább, amikor szerda éjszaka eléri Florida tengerparti területeit az Atlanti-óceán felől.

A félidős választások előtti napon keltezett figyelmeztetés arról nem szól, hogy az érintett területeken élők tartózkodjanak a szavazáson való részvételtől.

A trópusi viharrendszer középpontja helyi idő szerint hétfő délelőtt mintegy 550 mérföldre keletre volt a Bahama-szigetektől, és nyugati-északnyugati irányba haladt. A Nemzeti Hurrikánfigyelő Szolgálat számításai szerint a vihar Floridában érinthet olyan területeket is, amelyeken szeptember végén az Ian-hurrikán komoly pusztítást okozott.

A kiemelt képünk illusztráció.

Ajánljuk még