logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A volt dél-koreai elnök meg akar szabadulni a Kim Dzsonguntól kapott kutyáktól

Mun Dzse In volt dél-koreai elnök meg akar szabadulni a Kim Dzsongun észak-koreai vezetőtől ajándékba kapott két kutyától, mert az államfői hivatal nem nyújt támogatást fenntartásukhoz – közölte hétfőn Mun Dzse In hivatala.

A Pungszan vadászkutyákat 2018-ban kapta ajándékba Mun Dzse In a kommunista állam vezetőjével tartott harmadik találkozója alkalmával.

A Gomi és Szongkang névre hallgató kutyáknak időközben hét kölyke is született.

Hivatali idejének végével Mun Dzse In májusban az elnöki palotából magánházába vitte magával a kutyákat. Jogi szempontból az állatok állami tulajdonnak számítanak és az elnök távoztával át kellett volna adni őket az elnöki archívumnak. Egy szerződés azonban lehetővé tette, hogy Mun Dzse In megtarthassa Gomit és Szongkangot, valamint a kutyakölykök egyikét, s ezért havonta fenntartásukra átszámítva 723 ezer forint járandóságot kap az államkincstártól.

Az említett szerződést azonban megvétózta Jun Szuk Jol hivatalba lépett dél-koreai elnök, s az így nem léphetett hatályba. Mun Dzse In ezért más gondjaira bízná a kutyákat.

A dél-koreai kutyabarátok megbotránkoztak. „A kutyák a családhoz tartoznak. Hogyan lehet képes valaki csak a pénz miatt megszabadulni tőlük?” – írták az interneten, s már jelentkezett is valaki, hogy szívesen átvenné az ebeket.

A Pungszan vadászkutyáknak sűrű, krémfehér bundájuk és hegyes fülük van. A ritka fajta eredetileg az észak-koreai Pungszan régióból származik.

Ajánljuk még