logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Le kell bontani a migránsok által tönkretett házakat a Vajdaságban

Folyamatosan bontják a házakat a határmenti településeken Szerbiában. Azokat az épületeket semmisítik meg, amelyeket lakhatatlanná tettek a migránsok. A magyar oldalon tovább folyik a kerítés megerősítése. A migránsok ugyanis folyamatosan próbálkoznak. Pénteken is több mit ezer határsértővel szemben kellett intézkedniük a magyar hatóságoknak – közölte az M1 Híradó.

Napok óta dolgoznak a gépek a környéken, tucatnyi lakást dózeroltak már le. Azokat a portákat bontják, ahol a tulajdonosok már korábban beleegyeztek a munkálatokba. A munkát a Törökkanizsáért Egyesület fizette, állami segítséggel.

A helyiek most bizakodók. Azt mondják, az illegális bevándorlókat már nem engedik be a környező településekre, így remélik, nem lesz több rongálás.

Holott korábban szinte mindennaposak voltak a hasonló esetek. Majdányon és Rábén is több lakatlan házba beköltöztek a migránsok, hatalmas szemetet hagyva a környéken. Nem kíméltek semmit: eltüzelték a bútorokat, az ablakokat és ajtókat. Sőt, a házak tetőszerkezetét is lángba borították.

Ugyanakkor még mindig tömegével érkeznek a határmenti településekre annak reményében, hogy eljutnak Európa belsejébe.

A magyar határon azonban szinte lehetetlen átjutni. Ezekben a hetekben folyamatosan erősítik és magasítják is a kerítést.

Kapcsolódó tartalom

Úgynevezett hattyúnyakat helyeznek fel rá, illetve gyors telepítésű drótakadályt is építenek. Így a migránsok nem tudnak létrákat támasztani a kerítésnek.

Rétvári Bence államtitkár a honvédelmi bizottságban a héten arról beszélt: miközben Magyarország már csaknem 650 milliárd forintot költött a déli határ védelmére, az Európai Unió ennek csupán töredékét fizette ki.

Kapcsolódó tartalom

Egy nap alatt újabb ismét több mint 1000 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök a magyar határnál.

Az összesített adatok szerint csak idén október közepéig már 225 ezer migránst fogtak el a hatóságok, tavaly ez a szám egész évben 122 ezer volt.

Kiemelt kép: Fogvatartott dolgozik a magyar-szerb határon, Röszke közelében a határvédõ kerítés megerõsítésén 2022. október 28-án. (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Ajánljuk még