logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Puskaporos drogviták: újabb robbanás rázta meg a belga várost

| Szerző: hirado.hu
A helyi rendőrség jelentése szerint a belgiumi Antwerpen Berchem elnevezésű városrészét péntek reggel robbanás rázta meg. A detonáció egy ingatlan előtt történt hajnali három óra körül, mely a ház ajtaját rongálta meg. Sérültekről egyelőre nem érkezett hír.

 

Nem ez az első eset, ugyanis az előbb említett ingatlant robbanószerkezettel már korábban többször is célba vették. A hatóságok szerint valószínűleg egy újabb kábítószeres összecsapásról lehet szó, mivel Antwerpenben egyre hevesebbé vált a drogbandák közötti küzdelem – számolt be a The Brussels Times hírportál.

A portál szerint a bűnözők egyre szertelenebbé válnak támadásaikban, ingatlanokat vesznek célba. Csütörtökön az antwerpeni Wilrijk városrészben történt robbanásról érkezett jelentés.

Egy héten belül már ez volt a második robbanás ugyanabban az utcában.

Kézigránát is elökerült

Kedden a rendőrség egy gyanús járművet állított meg, amelyben egy kézigránát és egy kézifegyver volt, a gyanú szerint gránáttal történő támadást terveztek Antwerpen épületei ellen.

A bűnözők az eszközök széles skáláját használják a drogviták rendezésére, épületek is mgetámadnak. Ezek a tűzijátékból gyártott házi készítésű bombáktól kezdve a valódi katonai kézigránátokig terjednek, amelyeket feltehetően a feketepiacról vásárolnak vagy csempészet útján hoznak be Európába – tette hozzá a hírportál.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

Ajánljuk még