logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Europol: Közel 400 bűnözőt, köztük emberkereskedőket állítottak elő a Nyugat-Balkánon és Délkelet-Európában

Nemzetközi akció keretében 382 embert állítottak elő a Nyugat-Balkánon és Délkelet-Európában, többségük kábítószer-kereskedelemben, illegális bevándorlás elősegítésében, okmányhamisításban és illegális lőfegyver-kereskedelemben vett részt – közölte az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) pénteken.

Az uniós szervezet tájékoztatása szerint az október 26. és 29. között tartott, 28 európai ország bevonásával végzett, összehangolt akció során 159 embert állítottak elő migránscsempészet, 112 embert kábítószer-kereskedelem, 38 embert illegális lőfegyver-kereskedelem, két embert emberkereskedelem gyanújával, valamint 71 embert más bűncselekményekkel kapcsolatban.

Kiemelték:

az illetékes hatóságok az akció négynapos időszakában 2476 illegális határátlépési kísérletet jegyeztek fel.

Az előállítások és a házkutatások során 106 lőfegyvert, köztük 43 puskát, 42 pisztolyt, 6 légfegyvert, egy gyalogsági aknát, egy teljes légvédelmi rendszert, 15 gránátot, 2 páncéltörő rakétát és 12 250 lőszert találtak.

Emellett 304 kilogramm heroint, 147 kilogramm kannabiszt, 5402 tő marihuánát és 1,3 kilogramm kokaint foglaltak le. A letartóztatások és a megszerzett bizonyítékok lehetővé tették a bűnüldöző hatóságok számára, hogy

130 új nyomozást kezdeményezzenek

– tették hozzá.

Az összehangolt akcióban az uniós tagállamok közül Ausztria, Bulgária, Dánia, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia és Szlovénia vett részt. A művelethez Albánia, Bosznia-Hercegovina, az Egyesült Királyság, Észak-Macedónia, Koszovó, Moldova, Montenegró, Svájc, Szerbia, Törökország és Ukrajna csatlakozott.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még