logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Többen meghaltak egy kazahsztáni bányaszerencsétlenségben

Legalább öten meghaltak, négyen megsérültek egy közép-kazahsztáni szénbányában sújtólégrobbanás következtében csütörtökön – közölte az ország sürgőségi helyzetekkel foglalkozó minisztériuma.

November 3-án Saktinszkben, az ArcelorMittal vállalat Lenin bányájában hirtelen gázkitörés történt egy vízelvezető fúrása közben, ami öt dolgozó halálát okozta” – mondta el az AFP hírügynökségnek Ruszlan Imankulov, a minisztérium szóvivője.

Korábban négy halottról tájékoztattak, az ötödik egy dolgozó, akit addig eltűntként jelentettek.

Négy embert kórházba szállítottak, 106-ot kimenekítettek – tette hozzá a szóvivő. A bánya a nyersanyagokban gazdag Karagandi területen található, körülbelül 50 kilométerre az azonos nevű székhelytől.

A terület kormányzója a baleset helyszínére érkezett, bejelentette, hogy metángázrobbanás történt. Egy kormánybizottság vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy megsértették-e a bányászati munkák biztonsági szabályait.

Kaszim-Zsomart Tokajev elnök nyilatkozatot adott ki, melyben részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjainak, a sérülteknek gyors gyógyulást kívánt.

A volt Szovjetunió területén lévő országokban viszonylag gyakoriak a bányabalesetek, melyek a bányák korának, valamint a biztonsági szabályok elégtelenségének számlájára írhatók.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még